Tijdens de eerste afspraak maken we kennis en bespreken we je hulpvraag. In de volgende sessies werken we naast de gesprekken met ervaringsoefeningen en aanraking. Het aantal therapiesessies van het gehele traject hangt af van je hulpvraag, je ontwikkeling en je wensen.

Gesprek
In een gesprek onderzoeken we wat je hulpvraag is. We onderzoeken wat je met de therapie wilt bereiken. Waar zou je minder last van willen hebben, wat zou je in jezelf willen ontwikkelen, hoe zou je met bepaalde dingen willen omgaan? Welke overtuigingen heb je, hoe sta je tegenover de buitenwereld? Je krijgt inzicht in de denkpatronen die je ontwikkeld hebt en we onderzoeken hoe deze zich verhouden tot wat je lichaam je laat voelen. Ook maken we de vertaalslag van wat je ervaren hebt in de oefeningen naar situaties in het
dagelijks leven.

Positiebepaling (ervaringsgerichte oefeningen)
Aan den lijve kun je voelen en ervaren hoe je omgaat met jezelf in relatie met de ander. Maak je je kleiner of geef je je ruimte op? Hoe ben je aanwezig, vanuit de controle of vanuit ontspannen aanwezigheid? Ben je steeds aan het ‘doen’ om er maar te mogen zijn of om erkenning te krijgen? Voel je wat er gebeurt in het contact met de ander en kun je je daarin kenbaar maken? Wat gebeurt er met je ruimte als het spannend wordt? Kun je je eigenheid behouden in het contact met de ander en lukt het je om je grenzen aan te geven? Wat brengt je in je kracht en wat haalt je eruit?

Aanraken
Je kunt alles op een rijtje hebben, weten wat je wil maar toch niet lekker in je vel zitten. Aanraken gaat verder waar woorden stoppen. Aanraken kan je meer ‘heel’ maken. Je leert langzamerhand je lichaam te bewonen en ontwikkelt meer vertrouwen, zodat je niet steeds alles in de gaten hoeft te houden of te controleren. Aanraken kan je de ervaring geven dat je goed bent zoals je bent. Je ontwikkelt zoveel vertrouwen in jezelf dat je ernaar gaat durven leven. Aanraken kan je leren hoe je omgaat met druk en met wat je nodig hebt om met vertrouwen en balans in het leven te staan.

Bewustwording

  • Meer inzicht krijgen ten aanzien van wat je denkt, voelt en doet.
  • Vrij worden van conditioneringen en belemmerende gedachten die niet meer bij je passen.
  • In het moment leven, aanwezig zijn.